Sposób przygotowania

4 jabłka pokroić w kostkę, zasypać pół szklanki cukru i 1/4 szklanki oleju, odstawić na 2 godziny. Po dwóch godzinach ubić białka dodać cukier i żółtka i resztę składników, na koniec dać jabłka wymieszać i upiec. Następnie ubić 4 jajka, dodać 20 dkg cukru, 1 budyń, 1 kisiel 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 łyżkę mąki pszennej i upiec takie 2 placki ( to jest przepis na 1 placek ). Zrobić krem budyniowy z olejkiem pomarańczowym i przełożyć.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    nie bardzo rozumiem ten przepis
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    co wytłumaczyć?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ile w sumie ma byc jaj?
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    fantastyczne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawy
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    w sumie ma być 12 jajek
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a dlaczego chiński ? od czego ta nazwa
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    może nie każdy umie zrobić samemu krem budyniowy , cyt: Następnie ubić 4 jajka, dodać 20 dkg cukru, 1 budyń, 1 kisiel 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 łyżkę mąki pszennej i upiec takie 2 placki ( to jest przepis na 1 placek ). a to musimy zrobić podwójnie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !