Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek chiński

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 0,5 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
orzechy siekane 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Placek chiński

4 jabłka pokroić w kostkę, zasypać pół szklanki cukru i 1/4 szklanki oleju, odstawić na 2 godziny. Po dwóch godzinach ubić białka dodać cukier i żółtka i resztę składników, na koniec dać jabłka wymieszać i upiec. Następnie ubić 4 jajka, dodać 20 dkg cukru, 1 budyń, 1 kisiel 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 łyżkę mąki pszennej i upiec takie 2 placki ( to jest przepis na 1 placek ). Zrobić krem budyniowy z olejkiem pomarańczowym i przełożyć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.03.2013 09:08
może nie każdy umie zrobić samemu krem budyniowy , cyt: Następnie ubić 4 jajka, dodać 20 dkg cukru, 1 budyń, 1 kisiel 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 łyżkę mąki pszennej i upiec takie 2 placki ( to jest przepis na 1 placek ). a to musimy zrobić podwójnie !
IZABELA29 27.03.2013 09:06
a dlaczego chiński ? od czego ta nazwa
bietka 11.12.2012 14:54
w sumie ma być 12 jajek
MAR3STA 27.11.2012 20:34
ciekawy
Jastinka 07.11.2012 21:45
ciekawe
V_kuchareczka 27.06.2012 21:01
ciekawy przepis
mimi 03.04.2012 21:55
super
kochanyptysiu 02.04.2011 07:14
fantastyczne ciacho
irenka 08.03.2011 22:10
ile w sumie ma byc jaj?
bietka 16.02.2011 10:38
co wytłumaczyć?
kuklik 14.02.2011 13:20
nie bardzo rozumiem ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak