Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone ok. 40 dag
ziemniaki 6 szt
boczek wędzony ok 20 dag
kiełbasa zwyczajna ok. 20 dag
sól, pieprz
majeranek
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
bulion 1 kostka
groch 1\2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Żeberka postawić i gotować 15 minut od zagotowania . Po tym czasie wrzucić groch i od czasu do czasu zamieszać od dna (groch lubi przywierać) . Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę , boczek pokroić w paseczki . Po 30 minutach dorzucić ziemniaki i boczek do zupy . Dodać kostkę bulionową oraz sól , magi , pieprz i vegetę , gotować do miękkości ziemniaków . Jak ziemniaki będą miękkie , dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz majeranek ( ja daję 2-3 łyżki bo bardzo lubimy) , rozgnieciony czosnek , wyłączyć . Jeśli ktoś lubi można zrobić zasmażkę, lub zapalić mąkę i dodać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 27.01.2012 21:35
si?a tradycji
noculos 27.01.2012 21:35
si?a tradycji
noculos 27.01.2012 21:35
si?a tradycji
noculos 27.01.2012 21:35
si?a tradycji
ronald88 01.10.2011 16:09
moja ulubiona zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak