Sposób przygotowania

Żeberka postawić i gotować 15 minut od zagotowania . Po tym czasie wrzucić groch i od czasu do czasu zamieszać od dna (groch lubi przywierać) . Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę , boczek pokroić w paseczki . Po 30 minutach dorzucić ziemniaki i boczek do zupy . Dodać kostkę bulionową oraz sól , magi , pieprz i vegetę , gotować do miękkości ziemniaków . Jak ziemniaki będą miękkie , dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz majeranek ( ja daję 2-3 łyżki bo bardzo lubimy) , rozgnieciony czosnek , wyłączyć . Jeśli ktoś lubi można zrobić zasmażkę, lub zapalić mąkę i dodać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    moja ulubiona zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    si?a tradycji
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    si?a tradycji
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    si?a tradycji
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    si?a tradycji

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !