Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z bakłażanów i ciecierzycy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1/2 szkl
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
pomidory 6 szt
papryczka chili 2 szt
bulion warzywny 1 szkl
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z bakłażanów i ciecierzycy

bakłażany umyć, obrać, pokroić wzdłuż w plastry, mocno obsmażyć na oliwie, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmażyć posiekany czosnek i pokrojoną w talarki cebulę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na plastry, posypać solą i tymiankiem. Chili pokroić na plasterki. w żeliwnym naczyniu rozłożyć warstwami bakłażany, osączoną ciecierzycę, pomidory, cebulę i czosnek, zalać bulionem i piec 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 03.03.2011 14:40
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak