Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki z kapustą na zimę.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
kapusta biała 1 kg
cebula ok 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki z kapustą na zimę.

Buraki podgotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,kapustę poszatkować,cebulę pokroić w talarki.Kapustę posypać 1 łyżką soli i zdusić rękoma .
Zrobić zalewę;
pół szklanki octu,
półtora szklanki wody ,
trzy czwarte szklanki cukru
wszystko razem zagotować .
Zalać warzywa i zostawić na kilka godzin. Nakładać do weków zakręcić i gotować około 30 minut. Podawać z majonezem, można dodać pieprzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak