Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola z sosem warzywno-serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 40 dag
seler 2 szt
jabłko 2 szt
cebula 3 szt
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
żółty ser 15 dag
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: fasola z sosem warzywno-serowym

fasolę namoczyć przez noc, ugotować w tej samej wodzie, miękką doprawić solą i odstawić. selery i jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę, dodać posiekane cebule, oprószyć solą, zalać 1 1/2 szklanki wrzątku, ugotować do miękkości, ostudzić i zmiksować. Masę warzywna podgrzać z masłem, koncentratem, posiekanym czosnkiem, przyprawić solą, cukrem i ostrą papryką. Fasolę odcedzić, zalać gorącym sosem i posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 30.10.2011 09:39
ciekawe
Margo1 09.04.2011 08:24
pyszna
Margo1 09.04.2011 08:24
pyszna
bernadetta2 14.03.2011 09:34
ciekawe
Roman5 02.03.2011 06:16
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak