Sposób przygotowania

Buraki ugotować w osolonej wodzie, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. W rondlu zagotować 1 szklankę wody, włożyć buraki, dodać kasze mannę i mąkę ziemniaczaną, gotować około 15 minut. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Do wystudzonych buraków dodać jajko, cebulę, roztarty z solą czosnek, ser twarogowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Z masy formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,na pewno wypróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    nogawkuchni

    Bardzo oryginalny pomysł i smakowicie zapowiadający się przepis,nigdy bym nie pomyślała,że można z buraka przyrządzić taki jak powyżej opisany specjał,stuprocentowo patent warty wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !