Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
imbir
oliwa 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
cebulki 4 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 3 szt
żółta papryka 1 szt
bulion 200 ml mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z imbirem

mięso pokroić, oprószyć solą, wymieszać ze startym imbirem. Na gorącej oliwie przesmażyć mięso, 2-3 minuty, dodać posiekany czosnek, obrane cebulki, obrane i pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaki a także oczyszczoną i pokrojoną paprykę. Zamieszać i smażyć wszystko przez 5 minut, zalać bulionem, dusić około 40 minut, aż mięso zmięknie. Na koniec przyprawić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alinka45 26.06.2012 23:36
pycha
Margo1 09.04.2011 08:23
też lubię
Margo1 09.04.2011 08:23
też lubię
Roman5 02.03.2011 06:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak