Sposób przygotowania

Przepis na naleśniki:
150 g mąki
1 łyżeczka cukru pudru
2 jajka
240 ml mleka
szczypta soli
olej roślinny do smażenia

Wszystkie składniki połączyć i zmiksować tak aby nie było grudek. Odstawić ciasto na 20minut, po czym smażyć cienkie naleśniki (odrobinę ciasta należy zostawić aby później maczać w nich krokiety przez obtaczaniem w bułce tartej)

FARSZ:
Brokuły ugotować w osolonej wodzie na miękko. Po czym odcedzić i razem z serem żółtym i czosnkiem zmiksować blenderem na jednolitą masę.

Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w rulon. Po czym każdy rulon z dwóch stron zamoczyć w surowym cieście naleśnikowym. Na koniec obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano na gorącym oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajny pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    takich jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    koleżanka z pracy tak robi i zachwala
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    no smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ma-pl

    takich to jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !