Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kaszy manny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2
cukier 40g
jogurt 75g
śmietanka 1/8l
kasza manna 75g
ajerkoniak 3 łyżki
tłuszcz do formy
płatki migdałowe 2 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kaszy manny

Żółtka wybijamy do miski i mieszamy z cukrem na masę. Dodajemy jogurt, śmietanę i kaszę. Banany kroimy w grube plastry i polewamy ajerkoniakiem. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Białka ubijamy na sztywną pianę i razem z bananami dodać do masy. Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem, wlać do niej masę i posypać ją płatkami migdałów. Piec 3/4 godziny, a na koniec posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 05.07.2012 22:02
super
KOBRA 05.07.2012 22:01
super
bursztynek 14.07.2011 01:31
mniam, i z bananami i z ajerkoniakiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak