Sposób przygotowania

Filety do miski , dodać obran imbir, wycisniety przez praskę, pokroić drobno w raz z szczypiorkiem.Połowę dodać do mięsa, reszte odłozyć.Wino wymieszać z sokiem z cytryny i sosem sojowym. Mięso włozyć do przygotowanej marynaty.Odstawić na 30 min. Potem wyjąć , odsączyćsmażyć na oleju, podlać marynatą i zagotować. około 15 min dusić. Następnie wyjąć i pokroić z ukosa na grube plastry. ułozyć na ogrzanym talerzu i trzymać w ciepłym miejscu. Mąkę ziemiaczaną rozprowadzić z dwoma łyzkami wody dodać do sosu z patelni, resztę dymki, mieszając zagotować i polać nim mięso

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maxfighter

    DO TEGO WINO I ŚWIECE
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    musi być pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    wszystko do kury : ))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    egzotyczna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !