Sposób przygotowania

Herbatniki kruszymy drobno, dodajemy miękkie masło i łączymy wszystko palcami. Stopniowo łyżką dodajemy mleko do powstającego ciasta. Ma powstać coś w rodzaju kruszonki, więc jeśli masa będzie się lepiła do siebie to z nadmiaru mleka możemy zrezygnować. Wykładamy tortownicę i wstawiamy do lodówki na ok 20-30 min. W mikserze na średnich obrotach mieszamy oba serki ze śmietaną, cukrem. W międzyczasie ścieramy czekoladę np na grubej tarce, po 1/4 wiórków zostawiamy do posypania ciasta. Gdy cały cukier w masie serowej się rozpuści i masa przypomina krem, dolewamy amaretto i wsypujemy czekoladę, mieszamy na najniższych obrotach i tylko chwilę. Wykładamy masę na herbatniki i ładnie wyrównujemy, posypujemy wiórkami z czekolad, najlepiej w pasma na przemian jaśniejszej i ciemnej czekolady. Schładzamy przez noc w lodówce, Na 2-3 godziny przed podaniem przełożyć do zamrażalnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    rewelacyjna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !