Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier puder 25 dag
wiórki kokosowe 25 dag
mąka ziemniaczana 1 łyzka
aromat migdałowy 10 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści. Następnie dodać wiórka kokosowe, mąkę, aromat i delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać ciasteczka na przygotowaną blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 150 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.12.2012 00:09
Uwielbiam kokosanki.
olkaaa 20.12.2011 19:09
pycha
Monika193
Monika193 06.10.2011 09:03
super
Iwona51
Iwona51 15.09.2011 09:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak