Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik pieczony z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt
ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
marchew 2 szt
słonina wędzona 15 dag
bulion drobiowy 2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 2 łyzeczki
natka pietruszki 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Królik pieczony z warzywami

Mięso pokroić na porcje, natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem, odłożyć na kilka godzin w chłodne miejsce. Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka. Dno rondla wyłożyć połową słoniny pokrojoną w plasterki. Następnie wsypać połowę ziemniaków, oprószyć solą i pieprzem, dodać marchew i cebulę. Na to ułożyć mięso i resztę ziemniaków. Wierzch oprószyć solą i położyć pozostałą słoninę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem około 1,5 godziny, polewając od czasu do czasu bulionem. Podawać posypane natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.04.2012 15:03
smaczny
RenataZ-et 22.09.2011 18:34
Interesujący przepis
Neetka90 04.08.2011 15:24
świetny przepis
Monika193
Monika193 22.05.2011 13:48
taki królik musi być pyszny
Dorota59 14.04.2011 08:23
aż ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak