Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem, odłożyć na kilka godzin w chłodne miejsce. Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka. Dno rondla wyłożyć połową słoniny pokrojoną w plasterki. Następnie wsypać połowę ziemniaków, oprószyć solą i pieprzem, dodać marchew i cebulę. Na to ułożyć mięso i resztę ziemniaków. Wierzch oprószyć solą i położyć pozostałą słoninę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem około 1,5 godziny, polewając od czasu do czasu bulionem. Podawać posypane natka pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    aż ślinka leci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki królik musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Interesujący przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !