Sposób przygotowania

Mieszamy wodę z solą zanurzamy naszą szyneczkę i peklujemy ją pod przykryciem 3-4 dni w chłodnym miejscu,musi być cała zanurzona.Następnie wyciągamy osączamy z zalewy i wiążemy sznurkiem.Wędzimy w wędzarni opalanej drewnem przez ok 3-4 godz.Po ostygnięciu pyszny dodatek do chleba.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    Szkoda że nie mam wędzarni :( ślicznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !