Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka wiejska

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa
woda
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szynka wiejska

Mieszamy wodę z solą zanurzamy naszą szyneczkę i peklujemy ją pod przykryciem 3-4 dni w chłodnym miejscu,musi być cała zanurzona.Następnie wyciągamy osączamy z zalewy i wiążemy sznurkiem.Wędzimy w wędzarni opalanej drewnem przez ok 3-4 godz.Po ostygnięciu pyszny dodatek do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 17.04.2012 18:23
bardzo smaczna
Krystyna32 12.09.2011 12:22
super
marchewka 26.02.2011 00:21
Szkoda że nie mam wędzarni :( ślicznie wygląda
halinka1011 14.02.2011 08:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak