Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jeżyki Edyty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 450 dag
marchewki 2
cebula 1
natka pietruszki pól pęczka świeżej
przecier pomidorowy 2 lyz
smietana 18% 2 lyzki
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 lyz
ryż (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: jeżyki Edyty

Ryż ugotować . Dobrze odcedzić. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w drobne paska natkę pietruszki posiekać. Wymieszać warzywa
z mięsem mielonym i ryżem, Przyprawić solą i pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego
, wbić jajo i dodać bułkę tartą. Uformować pulpeciki. Na patelni lekko przyrumienić pulpeciki z obu stron, przełożyć do garnka. z przecieru i smietany i ok 250 ml wody zrobić rozczyn i tym Zalać jeżyki, gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez 15 min. Podawać z surówką. polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 29.06.2011 12:43
świetne
matii6 19.05.2011 18:13
super
Teresa19 08.04.2011 08:19
Pyszne.
Jaheira11 24.03.2011 21:15
ciekawy przepis
Anastazja324 17.03.2011 22:37
fajnie to wygląda :D
Aniunia773 20.02.2011 20:03
ciekawe
Gosia32
Gosia32 18.02.2011 08:23
apetyczne;]
alaaa 16.02.2011 19:49
super,,
Małgorzata113 14.02.2011 08:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak