Sposób przygotowania

Ryż ugotować . Dobrze odcedzić. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w drobne paska natkę pietruszki posiekać. Wymieszać warzywa
z mięsem mielonym i ryżem, Przyprawić solą i pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego
, wbić jajo i dodać bułkę tartą. Uformować pulpeciki. Na patelni lekko przyrumienić pulpeciki z obu stron, przełożyć do garnka. z przecieru i smietany i ok 250 ml wody zrobić rozczyn i tym Zalać jeżyki, gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez 15 min. Podawać z surówką. polecam

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anastazja324

    fajnie to wygląda :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Pyszne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !