Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w kostkę, kiełbasę w półksiężyce. Na patelni rozgrzać nieco oleju i podsmażyć kiełbasę. Dosypać pokrojoną paprykę i smażyć 2 minuty. Wsypać ziemniaki i kapustę. Wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Dolać 2 szklanki wody (lub bulionu jeśli ktoś ma pod ręką). Dodać przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy. Wymieszać. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż ziemniaki zrobią się miekkie, około 25 minut. Od czasu do czasu danie trzeba przemieszać.
Smacznego!!

-->Danie jest jeszcze smaczniejsze następnego dnia po odgrzaniu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !