Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier puder 25 dag
masło 25 dag
rabarbar 1 kg
jajko 6 szt
cukier wanilinowy 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
otarta skórka z cytryny 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Masło ucierać z cukrem pudrem dodając po 1 jajku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, skórkę z cytryny, obrany i pokrojony rabarbar, wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.11.2012 16:03
Bardzo lubię ciasta z rabarbarem.
Monika193
Monika193 06.08.2011 23:24
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak