Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny schab pieczony z puree groszkowo-szparagowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 600 g
\"ognista mieszanka przypraw\"
woreczek do pieczenia
groszek konserwowy 1 puszka
oliwa 5 łyżeczek
szparagi białe 8 (konserwowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny schab pieczony z puree groszkowo-szparagowym

Schab marynujemy w oliwie z chilli, pikantnej mieszance przypraw, odstawiamy na godzinę. Przygotowujemy puree. W blenderze miksujemy odsączony groszek i szparagi.

Zamarynowane mięso wkadamy do woreczka do pieczenia, pieczemy w temp 180 st ok 30-40 minut.

Gotowy schab kroimy w cienkie plastry, układamy na talerzu, podajemy z puree. Pyszne połączenie!!!
Idealne na przystawkę lub przekąskę na imprezy:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.08.2012 22:52
pyszne mięsko
Mysiunia 25.08.2012 13:00
pięknie podany! Z chęcią bym spróbowała :)
kochanyptysiu 14.02.2011 18:45
super!
pawel6 14.02.2011 09:57
apetyczny:)
patusia 14.02.2011 00:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak