Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy gotowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
grzyby suszone 3 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
masło 1 łyzka
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy gotowane

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę posiekać i zrumienić na maśle. Mięso włożyć do miski, dodać cebulę, roztarty z solą czosnek, jajko, bułkę, posiekane wcześniej zamoczone grzyby, mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz i odrobinę mielonej gałki muszkatołowej. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy formować klopsy, wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 20 minut. Podawać z sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.10.2013 12:32
Apetyczne klopsiki.
m1monika 29.04.2013 09:03
smaczne :-)
Iwona51
Iwona51 20.12.2011 09:39
smaczne
ankaryba 04.09.2011 18:52
przepadam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak