Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę posiekać i zrumienić na maśle. Mięso włożyć do miski, dodać cebulę, roztarty z solą czosnek, jajko, bułkę, posiekane wcześniej zamoczone grzyby, mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz i odrobinę mielonej gałki muszkatołowej. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy formować klopsy, wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 20 minut. Podawać z sosami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    przepadam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne klopsiki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !