Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
margaryna 6 dkg
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
por 1 szt.
cebula 1 szt.
seler 1/2 szt.
pomidory 2 szt
sól do smaku
papryka mielona do smaku
zielenina 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z warzywami

Ugotować ryż na sypko. Oczyszczone warzywa pokroić w cienkie paski i podsmażyć na jednej łyżce tłuszczu, skropić wodą i udusić. Gdy warzywa będą miękkie dodać obrane ze skórki i pokrojone drobno pomidory i jeszcze chwilę wszystko dusić. Dołożyć ryż, posypać go zieleniną i papryką i wymieszać delikatnie z warzywami aby nie rozgnieść ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak