Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę, dodać do nich jajka, wymieszać, a następnie wyłożyć na stolnicę, dodać mąkę i zagnieść ciasto. Nie wyrabiać bo ciasto robi się rzadkie. Uformować wałek, podzielić do nożem na cienkie placuszki, na każdy położyć łyżkę sera i formować knedle. nadzienie należy zrobić w następujący sposób: drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na tłuszczu i dodać do roztartego sera. Ser z cebula przyprawić dość mocno solą i pieprzem. Uformowane knedle od razu wkładać do gotowania. Podawać polane tłuszczem i posypane zrumieniona oddzielnie bułka tartą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !