Sposób przygotowania

Masło i obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kilka kropel zapachu waniliowego. Żółtka oddzielić od białek i lekko roztrzepać. Dodać do czekolady (lekko przestudzonej ale płynnej) razem z cukrem. Mieszać i dodawać mąkę(kopiasta łyżka). Na koniec delikatnie wmieszać ubitą (ze szczyptą soli) pianę z białek. Gotowe ciasto przełożyć do formy (np. keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180stopniach ok 30-35min na środkowej półce piekarnika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    oj pomyłka! w składnikach nie jabłka a jajka
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    uwielbiam ciasta z czekoladą - super przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !