Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić, włożyć do 1 l wrzącej osolonej wody i gotować. Następnie dodać pokrojoną pietruszkę, liść laurowy, utartą na tarce o dużych otworach marchew i posiekaną cebulę. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone pieczarki i rozmieszaną w zimnej wodzie mąkę, gotować przez kwadrans. Zupę zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie zupki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam tą zupę, zwłaszcza z makaronem - świderki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !