Sposób przygotowania

Mięso mielone umieścić w miseczce, dodać ryż, czerstwą bułkę namoczoną w wodzie (przed dodaniem jej do mięsa trzeba odcisnąć nadmiar wody!),jajko, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i doprawić do smaku. Wszystko ze sobą połączyć. Do garnka wlać wodę i ją posolić. Liście kapusty delikatnie odrywać od głąba i wyciąć z nich białą część. Ugotować liście kapusty. Na każdy kawałek liścia nałożyć masę z mięsa i przygotowane kawałki zawijać formująć gołąbki. Do garnka nakładam pozostałe liście kapusty(aby gołąbki nie przypaliły się do dna) i nałożyć gołąbki, następnie wlać trochę wody,aby przykryła gołąbki. Gotować, aż gołąbki będą miękkie. Przed podaniem gołąbki wyjąć z wody i do sosu dodać koncentrat pomidorowy , przyprawić do smaku i zagęścić(czyli mąke rozmieszać z wodą i taką masę wlać do sosu).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszne tradycyjne gołąbki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !