Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone gołąbki z kapusty włoskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
ryż 2 woreczki
mięso mielone 50dag
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
kostka rosołowa
koncentrat pomidorowy
śmietana do zup
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone gołąbki z kapusty włoskiej

Usunąć głąb, liście opłukać i gotować kilka min w osolonym wrzątku, ostudzić i poodcinać włókna niepotrzebne (można zrobić to wcześniej). Sos: na ok 600-700ml wody wrzucić kostkę rosołową. Gdy się rozpuści dodać kilka łyżek koncentratu i śmietany do zup. Gotować na małym ogniu, doprawić smażoną cebulą w kostce i odrobiną mielonej papryki oraz kucharkiem.
Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem,doprawić solą i pieprzem.Farszem napełniać liście,zawijać. W garnku ułożyć na spód liście kapusty,na to układać ciasno gołąbki. Zalać sosem i dusić pod pokrywką na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 01.09.2011 12:13
ciekawe
Kopiko1983 01.04.2011 20:36
Świetny przepis!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak