Sposób przygotowania

Usunąć głąb, liście opłukać i gotować kilka min w osolonym wrzątku, ostudzić i poodcinać włókna niepotrzebne (można zrobić to wcześniej). Sos: na ok 600-700ml wody wrzucić kostkę rosołową. Gdy się rozpuści dodać kilka łyżek koncentratu i śmietany do zup. Gotować na małym ogniu, doprawić smażoną cebulą w kostce i odrobiną mielonej papryki oraz kucharkiem.
Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem,doprawić solą i pieprzem.Farszem napełniać liście,zawijać. W garnku ułożyć na spód liście kapusty,na to układać ciasno gołąbki. Zalać sosem i dusić pod pokrywką na małym ogniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetny przepis!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !