Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina w sosie serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso bez kości 1 kg
cebula 3 szt
serek topiony 1 szt
wino białe wytrawne 1/2 szkl
śmietanka 1/2 szkl
masło 5 dag
mąka ziemniaczana 1 łyzeczka
bazylia 1 łyżka
szczypiorek 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina w sosie serowym

Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, włożyć mięso i zrumienić z obu stron. Pod koniec pieczenia dodać pokrojoną cebulę i lekko podsmażyć. Mięso wyłożyć. Do cebuli wlać wino rozmieszane z mąka ziemniaczaną, topiony ser i śmietankę, zagotować. Następnie dodać zioła, szczypiorek, wymieszać i przyprawić do smaku. Mięso podawać z sosem i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.01.2014 17:27
Fajne połączenie.
Katarzyna59 02.09.2013 12:16
przepyszne, jeszcze takiej nie jadłam
pipi765 22.01.2012 19:23
super
Motorek 26.11.2011 11:11
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak