Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, włożyć mięso i zrumienić z obu stron. Pod koniec pieczenia dodać pokrojoną cebulę i lekko podsmażyć. Mięso wyłożyć. Do cebuli wlać wino rozmieszane z mąka ziemniaczaną, topiony ser i śmietankę, zagotować. Następnie dodać zioła, szczypiorek, wymieszać i przyprawić do smaku. Mięso podawać z sosem i ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszne, jeszcze takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !