Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 48 dkg
cukier 28 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 dkg
Kwas cytrynowy Prymat 1 dkg
bita śmietana 20 dkg
woda 110 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze w galarecie

W 10dkg zimnej wody namoczyć żelatynę. W 100 dkg wody, cukier, kwasek cytrynowy,zagotować, dodać rozpuszczoną żelatynę. Pomarańcze podzielić na części, ułożyć na dnie kompotierek, zalać każdą kilkoma łyżkami galaretki, ostudzić. Gdy owoce zestalą się na dnie kompotierek, porcje dopełnić resztą galaretki. Udekorować bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 05.01.2012 11:53
fajny pomysł ;)
tomek18 18.07.2011 18:55
fajne
anja3107 10.03.2011 10:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak