Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z pstrąga po florencku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga 4 szt.
szpinak mrożony 50 dag
sok z cytryny
skórka z cytryny
ząbki czosnku 5-6 ząbków
śmietana 22% 4 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cukier
mąka 1 łyżeczka
parmezan starty 2-4 łyżki
sól
jajka przepiórcze

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z pstrąga po florencku

Filety umyj, osusz, od wewnętrznej strony skrop je sokiem z cytryny, a z zewnątrz oprósz solą i skórką otartą z cytryny. Przykryj i na 15 minut wstaw do lodówki. Do rozgrzanego rondla z grubym dnem wlej 2 łyżki wody, włóż połamany szpinak i powoli podgrzewaj, aż się rozmrozi i lekko odparuje. dopraw go do smaku cukrem, pieprzem, solą i gałką muszkatołową, sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wlej śmietanę, wymieszaną z mąką, mieszając podgrzewaj, aż szpinak zgęstnieje. Zdejmij z ognia. Mały żaroodporny półmisek wysmaruj masłem. Filet luźno zroluj, każdą roladkę zepnij wykałaczką i ustaw w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Przykryj masą szpinakową. Na wierzch wbij przepiórcze jajka, posyp danie parmezanem i zapiekaj 20-25 w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.06.2012 11:53
Super :)
eli82 27.05.2011 21:10
wow!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak