Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane muszle

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

muszle makaronowe 1 op
szpinak mrożony 1 op
ser ricotta 1 op
sól
pieprz
oliwa
czosnek 2 ząbki
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
masło
mozarella

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane muszle

Muszle ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, następnie odsączyć i zahartować w zimnej wodzie. Szpinak rozmrozić i dusić na oliwie, dodać pokrojony czosnek, ser ricotta. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę podgrzać. Napełnić farszem muszle. Pomidory umyć, pokroić na małe kawałki, cebulkę pokroić i podsmażyć na masełku, do podsmażonej cebulki dodać pokrojone pomidory, dodać przyprawy, poddusić kilka minut. Formę żaroodporną posmarować oliwą, ułożyć makaronowe muszle, polać duszonymi pomidorami, posypać serem mozzarella i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 c na około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.10.2013 21:13
bardzo lubię wszystko co ze szpinakiem
Marzena34 19.08.2011 12:09
wspaniałe,muszę zrobić koniecznie
traktorek 20.03.2011 17:19
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak