Sposób przygotowania

Muszle ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, następnie odsączyć i zahartować w zimnej wodzie. Szpinak rozmrozić i dusić na oliwie, dodać pokrojony czosnek, ser ricotta. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę podgrzać. Napełnić farszem muszle. Pomidory umyć, pokroić na małe kawałki, cebulkę pokroić i podsmażyć na masełku, do podsmażonej cebulki dodać pokrojone pomidory, dodać przyprawy, poddusić kilka minut. Formę żaroodporną posmarować oliwą, ułożyć makaronowe muszle, polać duszonymi pomidorami, posypać serem mozzarella i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 c na około 30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałe,muszę zrobić koniecznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię wszystko co ze szpinakiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !