Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w1,5 szkl wody z dodatkiem kostek rosołowych. Pomidory rozgotować we własnym sosie, przetrzeć przez sito. Drobno posiekaną cebule zrumienić na łyżce masła, wymieszać z przecierem pomidorowym, dodać śmietanę, zagotować. Przyprawić do smaku. Ugotowany ryż wymieszać z połową przecieru, natką pietruszki i połową żółtego sera, Masę wyłożyć do naczynia żaroodpornego, wyłożyć pozostały sos, posypać resztą sera, polać stopionym masłem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiec. Przed podaniem posypać koperkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    coś innego. muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiadek, uwielbiam taki ryż
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    jeszcze takiego nie jadłam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie składników, takie smaczne coś z niczego.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !