Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z jaj

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 szt
bułka pszenna 20 dkg
mleko 30 ml
cebula 10 dkg
tłuszcz 5 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 dkg
groszek zielony 10 dkg
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z jaj

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Jaja ugotować na twardo, obrać, przepuścić przez maszynkę razem z bułką. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na oleju. Do masy dodać zielony groszek zrumieniona cebule, rozpuszczona żelatynę, pieprz,sól do smaku, dokładnie wymieszać. Masę włożyć do formy wyłożonej natłuszczonym pergaminem. Formę z masą dokładnie ubić, wstawić do lodówki. Pasztet po wystygnięciu wyjąć z formy, pokrajać na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 08.12.2011 15:58
lubię swojskie paszteciki:)
tomek18 11.08.2011 09:21
super
Juleczka20 06.04.2011 06:24
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak