Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowy blat 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
pomidory 30 dag
czosnek 1 zabek
bazylia 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
ketchup do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwki zielone 1/2 szkl
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z tuńczykiem

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pomidory i rozgotować. Pod koniec dodać bazylię i roztarty z solą czosnek. Ostudzić,dodać rozdrobniony tuńczyk, wymieszać. Ciasto włożyć na przygotowaną blaszkę, posmarować farszem, oprószyć solą i pieprzem, rozłożyć oliwki, posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, Piec w temp 190 stopni na złoty kolor. Podawać polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.11.2012 09:42
bardzo lubię
romanrafal
romanrafal 17.11.2012 07:51
napewno smaczna
Iwusia 09.06.2012 23:24
smakowita ta pizza
Wafelek2601 04.07.2011 00:16
musi być pyszna
Monika193
Monika193 04.05.2011 22:35
kocham pizzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak