Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śledziowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 30 dkg
ogórki kiszone 40 dkg
jaja 3 szt
cebula 15 dkg
śledzie 83 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śledziowa

Śledzie opłukać, odgłowić, wypatroszyć i namoczyć w wodzie (ok.24h) zmieniając ją kilkakrotnie. Następnie oczyścić, odfiletować i przepuścić przez maszynkę razem z obraną cebulą i jajami ugotowanymi na twardo, oraz ogórkiem kiszonym. Otrzymaną masę dokładnie utrzeć z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 07.08.2011 21:14
super
Juleczka20 02.07.2011 17:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak