Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w bezowej piance

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 8 szt.
konfitura malinowa 8 łyżeczek
cukier 1 szklanka
białka jajek 1 szt
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w bezowej piance

Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, w ich miejsce włożyć po łyżeczce konfitury i ułożyć na żaroodpornym półmisku.Cukier ugotować w niewielkiej ilości wody syrop \"do nitki\". Z białek ubić sztywna pianę, dodawać ciągle ubijając ciepły syrop. na koniec dodać soku cytrynowego do smaku. Przygotowana masa przykryć jabłka, zapiec w lekko rozgrzanym piekarniku, aż piana się zaróżowi. Podzielić na 8 porcji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak