Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kajmakowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier 50 dkg
masło 25 dkg
cukier wanilinowy 20 dkg
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kajmakowa

Mleko zagotować, wsypać cukier i gotować na wolnym ogniu, mieszając by się nie przypaliło, kiedy masa zacznie gęstnieć gotować jeszcze parę minut, do takiej gęstości by masa się nie rozlewała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 14.05.2016 14:59
a do czego ma być ten kwasek czy nie zrobi się ona kwaśna ? osobiście nie radziłabym go dodawać
mirosława4 14.05.2016 14:58
przez parę minut gotowania ta masa nie zgęstnieje co najmniej trzeba ją gotować 1,5 godz.
Anna152 06.09.2012 08:51
fajna
tomek18 17.04.2011 21:30
szybki i fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak