Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w mlecznym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50 dag
mleko 1 szkl
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
bazylia 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w mlecznym sosie

Kapustę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na półmisek. Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę, wymieszać z mlekiem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki i bazylię. Tak przygotowanym sosem zalać brukselkę. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.10.2013 14:34
ciekawie podana
IlonaAlbertos 29.03.2013 22:33
Ciekawe połączenie brukselki i sosu.
olkaaa 23.11.2012 10:28
ciekawa propozycja
Seba 12.01.2012 00:37
super
Seba 12.01.2012 00:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak