Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 20 dag
mięso gulaszowe 20 dag
kapusta kiszona 1\\2 kg
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
oliwa
bulion wołowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i mięsem

Kapustę najpierw ugotować do miękkości ,dodając liście laurowe , a potem odcedzić , mięso kroimy w kostkę przyprawiamy przyprawą uniwersalną , jeszcze posypujemy przyprawą do gulaszu i smażymy na oliwie , możemy też do tego mięsa od razu dodać cebulę aby się razem smażyło. Makaron ugotować . Mięso po usmażeniu i lekkim duszeniu dodajemy do kapusty i wymieszać . Dodać kostkę , pieprz prosto możemy zmielony dodać i resztę doprawić do smaku. Jeszcze raz całość dokładnie mieszamy , jeszcze przesmażyć kilka minut i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksandra16 05.08.2012 22:39
smaczne
matii6 11.05.2011 21:34
coś co lubię
ewelina/bunia 27.04.2011 22:07
super
Margo1 14.02.2011 11:19
Przepraszam , jest błąd . Nie kapusta kiszona lecz kapusta biała.
Margo1 14.02.2011 11:19
Przepraszam , jest błąd . Nie kapusta kiszona lecz kapusta biała.
alaaa 13.02.2011 19:42
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak