Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle z ogórków z musztardą grillową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki
woda 5 szkl
ocet 10 % 0,5 szkl
cukier 1,5 szkl
musztarda 3 łyżki
sól 3 łyżki
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 5 liści
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle z ogórków z musztardą grillową

Ogórki obrać, pokroić w słupki.
Przygotowac zalewę z : wody, octu, cukru, musztardy najlepiej grillowe i soli. Zagotować zalewę i ostudzić.
Włożyć do słoików ziele, pieprz i liść laurowy i ogórki i zalać zalewą.
Gotować żeby słoiki się zamkły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 13.02.2014 08:06
z musztardą nie robiłam jeszcze, warto spróbować
MagdaXXX 01.07.2013 17:20
mniam ekstra
Bernadeta1 01.11.2012 18:46
robię takie i bardzo mi smakują
cooleczka 18.02.2012 20:00
takich nie jadłam, ale brzmi smacznie i ciekawie :)
Marzena34 08.01.2012 13:52
orginalne
wolochski 25.11.2011 23:57
super
Ewelina38 16.10.2011 22:15
też takie robię, są przepyszne
marta1371 01.09.2011 23:40
Zrobione
adam1f 13.07.2011 00:26
pycha
ziutula
ziutula 14.04.2011 08:06
latem do zrobienia.....zapisałam sobie.
kanu83 13.02.2011 21:29
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak