Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiaca pierś z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
parmezan starty 10 dag
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
olej 1 szkl.
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiaca pierś z kurczaka

Mięso pokroić w duże paski, oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać, zanurzać mięso i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z tartym parmezanem, który spowoduje chrupkość i doda pikantności kurczakowi. Olej rozgrzać, smazyć kurczaka na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, podawać z warzywnymi sałatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 13.02.2011 23:56
Super
Zoso 13.02.2011 21:14
mmm smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak