Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy ziemniaczano-jęczmienne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
kasza jęczmienna 15 dag
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy ziemniaczano-jęczmienne

Ziemniaki umyj, obierz, zetrzyj na tarce i odciśnij. Kaszę wypłucz, zalej dwiema szklankami wrzącej wody, dodaj masło, posól, gotuj, aż kasza wchłonie całą wodę. Wystudź ją, wymieszaj z odciśniętymi ziemniakami i zagnieść z nich ciasto. Natłuszczonymi dłońmi formuj okrągłe pyzy, wkładaj do posolonego wrzątku i gotuj 5 minut od chwili, gdy wypłyną. Podawaj gorące polane boczkiem przesmażonym z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 24.02.2012 13:48
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak