Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz ala prymat

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
marhewka 2 szt
kucharek warzywny 1 kostka
olej do smażenia
grzyby suszone 2-3 sztuki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyzeczki
karkówka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz ala prymat

Mięso pokroić w dużą kostkę,a cebulę w piórka.grzyby (namoczone przez kilka godzin) w paseczki
Na oleju obsmażyć mięso, aż się zrumieni, dodać cebulę i pokrojoną w słupki marchewkę i grzyby,i 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu, wymieszać i jeszcze parę minut smażyć, podlać wywarem przyrządzonym z kostki warzywnej.Dusić do miękkości mięsa.
Kiedy mięso będzie miękkie, zagęścić mąką wymieszaną z wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.09.2011 11:52
aż poczułam ten zapach, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak