Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno przekładany galaretkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 1 kg
jajko 4 szt
masło 1/2 kostki
cukier puder 1 szkl.
cukier waniliowy 1 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
galaretka truskawkowa 3 szt.
TRUSKAWKI MROŻONE 20 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno przekładany galaretkami

Żelatynę namoczyć 3 łyżkami wody, jak napęcznieje zagotować.. Miękkie masło, serek jajka, cukier puder i cukier waniliowy dokładnie wymieszać. Dodać zimną rozpuszczoną żelatyne. W między czasie każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, zostawić do tężenia w lodówce. W tortownicy układać 3 warstwami masę serową, przekładaną galaretką.Na samym wierzchu ułozyć truskawki, które należy zalać ostatnią porcją galaretki. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 19.06.2011 21:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak