Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini rogaliki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 1 kostka
drożdże 5 dkg
sól 1 szczypta
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Mini rogaliki

Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek, rozkruszyć drożdże i wyrobić z posiekanym masłem. Odstawić na co najmniej 20 minut. Następnie zrobić malutkie rogaliki: kształtować wałeczki grubości ołówka, kroić na kawałki około 3 cm i nadać im kształt rogalika. Ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak