Sposób przygotowania

Cukier zagotować z 16 łyżkami wody. Żółtka rozetrzeć, dodać do wody z cukrem, następnie dodać oliwę i mąkę z proszkiem. Ubić pianę i wymieszać z ciastem. Ciasto podzielić na pół, do jednej połowy dodać kakao i każdą cześć ciasta upiec osobno (osobno jasne, osobno ciemne)Upieczone ciasta pokroić na plastry, przekładać raz jasne, raz ciemne, a w środku masa budyniowa: 3 żółtka utrzeć w niewielkim garnuszku razem z cukrem, wsypać budyń, i dalej ucierać. Mleko zagotować, żółtka z cukrem i budyniem wlewać powoli do wrzącego mleka, intensywnie mieszając tak, żeby masa była jednolita.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne to ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !