Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć, pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić. Wątróbki umyć i posiekać i smażyć oprószone sola i pieprzem około 5 minut na oliwie razem z pieczarkami. Pod koniec smażenia wlać koniak. Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać jajko, bułkę i starannie wymieszać. Umytego kurczaka nadziać farszem i spiąć lub zaszyć. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem, polać roztopionym masłem i piec około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Po upieczeniu zostawić kurczaka na 10 minut w wygaszonym piekarniku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !