Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony szczupak z jabłakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1 kg
cebula 2 szt
miód 0.5 ml
jabłka 5 szt
masło 0.5 dkg
olej 2 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony szczupak z jabłakami

Rybę sprawić, pokroić na kawałki, posolić i oprószyć pieprzem. Jabłka obrać, część podzielić na cząsteczki a część pokroić w kostkę. Cebulę drobno pokroić w kosteczkę i usmażyć. Wymieszać z kosteczkami jabłek i dać miód. Przygotowanym farszem nadziać rybę. Kawałki ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć jabłkami skropionymi miodem i polać rozpuszczonym masłem. do piekarnika wstawić na około 25minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.05.2012 18:08
pyszny przepis
Juleczka20 11.07.2011 10:05
super
owca441 19.06.2011 11:20
apetyczny przepis
pigila
pigila 27.04.2011 16:26
super
misiek123 02.04.2011 11:32
super wygląda :)
KasiaK90 15.03.2011 12:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak